Juustokievari

Lounasravintola, grilli ja kahvila Pudasjärvellä

Yritys

Juustokievari Oy sijaitsee vilkkaan Oulu-Kuusamo -reitin varrella Pudasjärven Kipinässä. Olemme avoinna päivittäin. Meiltä löydät edullista ja maukasta lounasta, grilliruokaa sekä kahvilan, jossa tarjoamme itse tehtyä pullaa ja munkkia sekä samassa talossa valmistettua Niemitalon Leipäjuustoa. Minimeijerin valmistamat kyytönjuustot, marjasäilykkeet ja muut tuotteet löydät meiltä!

Meiltä voit ostaa kotiinviemisiksi päivittäistavaroita, itse tehtyä leipää ja pullaa sekä paikallisia tuotteita. Leivomme myös tilauksesta isompia määriä kahvileipiä ja leipää!

Palvelut

Tule viettämään pikkujouluja tai muuta juhlallista tilaisuutta Juustokievarin kabinettiin. Palvelemme sinua A-oikeuksin. Ota yhteyttä ja varaa teille sopiva ruokatarjoilu!

Muista asiakastasi tai ystävääsi syötävällä joululahjalla: Valmistamme glögiä, piparia, sinappeja, marjahilloja ja muita herkkuja paikalliseen tyyliin.

Pullat ja leivonnaiset juhliin, kyytönjuustot myös ravintoloille.

Tuotteet

Valmistamme kyytönmaidosta juustoa, jäätelöä ja juustokakkuja. Nämä valmistetaan lähellä tuotetusta Itä-Suomen karjan, eli kyytön, maidosta. Pari maidontuottajaa, siis lehmää, asustaa Hetekylässä. Maito noudetaan suoraan navetan tilasäiliöstä, joka on vain perinnekarjan maidolle varattu. Perinnekarjan maito soveltuu usein laktoosi-intoleranssista kärsiville, koska se on käsittelemätöntä maitoa ja alkuperäiskarjojen maito on proteiinityypiltään erilainen kuin valtarotujen.

Kyytönjuusto

Kyytönjuusto on piimäjuustotyyppinen juusto, joka valmistustapansa ansiosta ei sula kuumennettaessa. Juuston voi paistaa pannulla tai grillissä sekä friteerata. Kyytönjuustosta voi valmistaa monipuolisesti ruokia.. Kyytönjuusto toimii loistavasti grillissä!  Kyytönjuustot valmistamme pyöreäksi, noin 1,5-2cm paksuiseksi kiekoksi joka on halkaisijaltaan 11cm. Näin ollen se sopii hyvin hampurilaisiin. Ravintoloille pakkauskoko on viisi juustoa vakuumissa. Juuston paino on noin 130g. Loistava valinta lihattomiin hampurilaisiin!

Pitojuusto

Juusto kuuluu suomalaiseen juhlapöytään. Valmistamme perinteikästä pitojuustoa suuremmassa koossa jouluksi ja aina tilauksesta. (kuvassa juustomuotti, johon valmistamme pitojuuston).

Leivät ja leivokset

Leivomme mallasleipää tarjottavaksi lounaamme kanssa sekä myymälään myyntiin. Pullia leivomme kahvilaan, mutta myös asiakkaille tilauksesta. Erikoisherkkumme ovat kyytönjuustokakut annospaloina ja isona kakkuna, hyydytettynä tai paistettuna.

Jäätelö

 

Valmistamme Juustokievarissa jäätelöä omien itäsuomenkarjanlehmien, eli kyyttöjen maidosta. Maustamme jäätelöt esimerkiksi paikallisilla marjoilla ja kuusenkerkkäsiirapilla. Jäätelöä myymme irtojäätelönä paikan päällä.

Reseptit

Palak Paneer kyytönjuustosta

Katso resepti

 

-Leikkaa kyytönjuusto viipaleiksi. Paista juustoa öljyssä pinnoitetulla pannulla, jotta juusto saa hieman väriä ja nosta sivuun.

-Hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuullota ne öljyssä. Lisää haluamiasi mausteita, esimerkiksi garam masalaa, juustokuminaa, chiliä ja currya. Sekoittele muutama minuutti. Lisää pilkottu nokkonen tai jäinen pinaatti ja kuumenna.

Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi juusto. Tarkista maku, lisää mausteita halutessasi. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Juustokievarin kyytönjuustosalaatti

KAtso resepti

Valmista salaatti rucolasta, salaatinlehdistä, tomaatista ja mansikoista. Pilko kyytönjuusto viipaleiksi tai paloiksi ja paista pannulla tai friteeraa, lisää salattiin. Viimeistele Minimeijerin puolukkavinaigrettella.

Yhteystiedot

Aukioloajat

ma-su 09:00-18:00

Lounas ma-su 11:00-15:00

Hetekyläntie 8, 93140 Pudasjärvi

6 + 3 =